oncontextmenu="return false"

När september tar slut

Och det slog mig att imorgon är september slut på riktigt och vi kommer allt närmare 2014. För september har gått otroligt fort och aldrig har jag känt att en månad har gått såhär fort förut.
 
i september 2013 har jag:
 
sett Hamlet på teater. Jag har fått mitt första riktiga jobb. Jag har fyllt sjutton år och varit så himla glad och lycklig och firat det med världens bästa vänner på olika sätt. Jag har börjat brevväxla och jag har sett hur fin världen blir med färgade löv. Jag har insett hur mysigt det är att gå omkring med halsduk och vantar i kylig höstluft. Jag har varit med och spelat in en film i skolan och haft riktigt roligt med det. Jag har kunnat gå barbent fram tills bara ett par veckor sedan.
Jag har skrivit, skrivit tankar och känslor och små noveller och jag har känt mig kreativ i skrivandet. Jag har fått beröm för att jag är mer framåt på svenskan och blivit så himla peppad över det. Jag har upptäckt grymt bra musik och tagit vara på alla små fina ögonblick. Jag har längtat efter att få upptäcka nya ställen och städer och jag längtar fortfarande. Jag har övningskört och jag har haft otroligt mysiga kvällar med cellgruppen och med mina vänner överhuvudtaget. Och jag hoppas att Oktober blir lika fin.
 
 
 
 
 

the world's greatest

 
För det är otroligt att dessa människor finns i mitt liv♥

Ser stjärnorna lysa än

Har känt mig jätteposti idag, börjat bli förkyld och haft värsta huvudvärken. Men nu är jag hemma, myser i soffan med Vampire diaries och en kopp chocolate.
 

nytt

 
 
 
 
 
väldans förtjust i alla tre

vad hjälpte det att plugga franska verb när Paris ändå var så långt ifrån?

Den här boken lånade jag för bara några dagar sedan och jag har redan läst ut den. även om den inte hamnar på topplistan tycker jag att den var bra och den var skriven på det sättet så det var lätt att ta sig igenom den och svårt att sluta läsa. 
 
 
Boken valde jag efter titeln för att, ja. Den är skriven av Moa Eriksson Sandberg och bygger på hennes egna dagboksanteckningar från sena nittiotalet. 
 
 
boken handlar om sextonåriga Ella som börjat gymnasie i Halmstad och går teaterprogrammet. Hon drömmer om att spela teater på Dramaten i framtiden och gifta sig med Jan Malmsjö. 
trots det trivs hon inte så bra med livet, ofta bråkar hon med någon kompis eller förälder och hon hamnar alltid i fel sortens killars famn. Sådana killar som mest ser ner på henne och hon har svårt för att låta de göra något annat. 
 
 
hon söker bekräftelse hos vänner, killar och föräldrar och tvivlar på sig själv så mycket. även om man blir irriterad över sådant hon gör i boken så fortsätter man att läsa, och jag tycker slutet blev bra. och när man läst hela boken kan man koppla till titeln hur lätt som helst och förstå den. 
Så den är ett boktips. Mysig att läsa med en kopp te en kylig höstdag! 
 
 
 
 

Sandy toes & salty kisses

Idag har jag sovit länge och ätit en frulle framför Vampire diaries. 
Jag behöver plugga spanska men har inte alls någon lust till det. Istället ska jag få övningsköra, och jag ska läsa min bok och fixa lite i mitt rum. 
Här kommer bilder på presenterna 
/jättenöjd
 
Men framför allt idag skulle jag vilja gå i en stad, Linköping eller Vadstena eller Göteborg eller Vimmerby, och upptäcka små mysiga fina gränder, stanna till och fika på ett litet café och inte ägna någon tanke åt sådant som är på gång här hemma i Finspång. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lugna stunder och lördagsbestyr

Idag har jag haft en lugn dag med lite filmtittande och bokläsning, druckit te i mängder och lyssnat på musik. Ska alldeles strax äta och fixa mig, sedan ska jag iväg till kyrkan och träffa fina vänner. 
 

We'll never be royals but let me live that fantasy

 
 
 
 
 
Hade en jättejättefin kväll igår med himla god mat, massa prat om viktiga och oviktiga saker och massa fina presenter. Bästa tjejerna♥
 
 

allt mellan himmel och höst

Idag har jag fått klä mig höstigt med min nya väst, halsduk och vantar. det är väldigt mysigt och fint att pryda outfits nu med färgglada accessoarer. 
 
nu ska jag snart duscha och börja fixa mig, laga mat o duka osv! 

Gonna take you away from harm

Idag har jag haft en bra dag. Idrotten var skapligt kul, jag har blivit klar med både engelskabok och svenskabok och skrivit uppsats om ena. Jag ska hem alldeles väldigt snart, städa lite till ikväll och så ska jag sätta mig ner och ha en lugn stund med min nya bok och en kopp te! 
 
 
 
och jag ser väldans mycket fram emot ikväll, ska bli så mysigt och fint med mina underbaraste♥
(och för att det är fredag ger jag en väldans fin och underbar och mysig låt. Lyssna)
 

sleepsong

Idag har jag börjat läsa en ny bok, ser väldans mycket fram emot att komma in i den. Tror det är bra höstläsning när regnet faller från himlen och man kan ligga inne under en filt och dricka lite te. 
Imorgonkväll kommer tjejerna hit för en liten tjejkväll, jag är jättepeppad på fredagsmys. 
 
 

Δ

Fina låtar:
 

Resolution - Matt Corby
Big jet plane - Angus & Julia Stone
There's a light that never goes out - The Smiths
Write it on your skin - Newton Faulkner
City lights - Niklas von Arnold 
You're the one that I want - Angus & Julia Stone
Oblivion - Bastille
 
 

Septemberkvällar och minusgrader

Hade en väldigt mysig kväll igår, fick äta italienskt och god efterrätt. Pratade och så vidare. Fick klä på mig halsduk och vantar osv, väldigt höstkyligt ute nu. 
 

geni

 

Stjärnhimlar och kvällspromenader

Hade en väldigt bra eftermiddag och kväll hos Lydia igår. Vi myste som sagt framför Harry Potter, åt väldigt god kvällsmat och så tog vi en kvällspromenad och stjärnorna lyste klart. 
Idag var jag i skolan på två lektioner, men nu är jag hemma efter att ha varit borta i två dagar efter inbrottet. Går icke in på känslor och tankar och detaljer osv. 
 
Men jag tänkte plugga lite, äta, skriva, ikväll ska jag tillbaka till Lotorp och träffa cellgruppen för att äta italiensk middag och mysa och det vi brukar göra. Något att se fram emot. ♥
 
Ny tröja från Monki som jag är osäker på om den o jag matchar. 
 

Q/A

Fråga: Hur kändes det och hur var det att göra navelpiercing? Kan du inte berätta allt! :)
 

Svar: Okej, ska berätta allt! Att göra navelpiercing var något jag önskade mig i 15års-present, och det var något jag fick då alltså. Tror det var en vecka efter min födelsedag då som jag åkte in till stan med Nadja och Cissi på en studiedag, gick och var lite smånervös hela dagen. För på eftermiddagen mötte vi upp min mamma på Lucky 7, alltså i Norrköping. 
 Så gick vi in, det var massa hemska tatueringar där och det började sväva fjärilar i magen på mig. Fick skriva på lite papper, och så fick jag gå in i ett rum och Cissi följde med. 
 Sen var det en tjej som mätte avstånd vid naveln eller nåt, markerade där hon skulle ta. Sen fick jag lägga mig ner, hon tog någon tång tror jag och klämde liksom ihop skinnet där vid naveln. Så stack hon igenom typ en liten sticka (har ingen aning eftersom jag inte kollade), och sen satte hon i smycket. 
 
 
Som då såg ut såhär. Hela grejen gick väldigt fort, det kändes ett litet stick men gjorde inte alls särskilt ont. Det första jag fråga var om jag blödde men det gjorde jag icke! 
Så satte hon på plåster och så, och man skulle vara väldigt noga med att tvätta! 
 
Piercingar köper jag på City Life i Norrköping, väldigt bra priser! Men hela grejen kändes rolig och pirrigt och jag är nöjd :). 
 

Handen i fickan fast jag bryr mig ändå

Hur dagen har varit är lite oklart. Men nu sitter jag i Lydias rum, vi tittar på Harry Potter, dricker te och äter lite godis. Sådant man får göra när man inte mår tipptopp. Sover över här ikväll oxå, myspys. 
 
 

-

 
Och jag undrar mest hur människor kan bryta sig in i andras hus och rota bland deras personliga behörigherter.
 
Känner mig kränkt och äcklad och smutsig och några äckliga händer har rört bland mina saker som bara är mina och ingen annans. Och jag är förbannad så jag vill skrika rakt ut för vem har rätten att förstöra mitt liv såhär. Ta mina saker. 

Varför finns det inga kvoter för idioter

"Åh varför tog jag bara västen över en tunn t-shirt imorse? Okej äntligen hemma. Parkera cykel, ta dator väska mobil nyckel. Låsa upp. 

Milton spring inte ut, kom här. Jaha har Simon kompisar här, vilka då? Ne vill inte gå ner. 

Vad gör dom? Så dom väsnas, springer dom ut? Går väl och kollar i fönstret och ser vilka det är." 

 

Står som fastfrusen, det där är inte Simon. Det där är inte hans kompisar! Någon hoppar över staketet och de andra rusar iväg ner mot grusvägen. 

Rusar ner, VAD HAR DOM GJORT VAD HAR HÄNT MED MITT RUM. MINA GREJER UTSPRIDDA. MINA GREJER, NÅGON HAR RÖRT MINA GREJER. 

och alla tankarna bara flyger förbi någon hundradels sekund för sen rusar jag till telefonen och ringer mamma. 

"Mamma hallå det är några killar här!!! Det har varit inbrott!" 

Och bara sekunder senare är hon på väg hem och jag springer upp och jag gråter och jag skriker och jag skakar och jag vet inte vad som händer. 

 

Och jag går ner och jag ser en granne gå omkring utanför och jag SER att hon har sett nåt konstigt något annorlunda och jag går ut och säger hej. 

"Har du sett några killar springa ut här?"  "Ja jag såg några gå omkring här utanför och titta så lustigt". 

 

Och sen blir ju allt bara som på film. Är det här på riktigt? Mamma kommer med polisen i telefon och jag får berätta vad jag sett och så får vi gå ut och vänta och så kommer polisbilar. Jag får prata med polis och berätta exakt vad som hänt och sen får jag visa och händer det här på riktigt?! VARFÖR MÅSTE JAG UTSÄTTAS FÖR SÅNT HÄR? 

 

Och sen väntande på tekniker och illamående och huvudvärk och panikångest och skakande. 

Så vad väntas nu? Jag är livrädd för att vara i mitt hus, ensam. Men även att åka därifrån och lämna huset ensamt för tänk om de kommer tillbaka. Och vad ska jag drömma om på nätterna, hur ska jag kunna sova i min säng när flera okända människor GÅTT OMKRING I MITT RUM. 

 

Och allt är kaos och allt är overkligt. Och en vanlig dag slutade såhär. 

Och nej det här är inte påhittat. 

 

Q/A

Fått ett par frågor om de texter jag skrivit på senaste tiden, alltså de under kategorin "texter", ifall det har hänt på riktigt, om det är mig det handlar om osv. Och svaret är nej, de är inte sanna och handlar inte om mig. Det är bara som jag kommit på och vad jag tänker typ (så folk inte får en konstig bild av mig haha).
 

Choose happiness

 
"Letting go is letting happiness in, in trying to hold on to whats familiar,
we limit our ability to experience joy in the present."

"Kan vi rymma? Långt härifrån?"
 
Och vi rymde. Ett dygn rymde vi från staden vi kallar hem. Han tog min hand och vi sprang mot den gamla gamla bilen med klarblå färg. Och vi hade inga väskor ingen mat ingenting förutom varandra. 
Vi åkte söderut i den gamla gamla bilen med musik på högsta volym och vi körde genom städer och på långa landsvägar med blommande ängar längs sidorna. Och även fast vi bara känt varandra i en dag så fortsatte vi att köra längre och längre bort. 
 
För även om jag bara känt honom en dag, kändes det som jag känt honom i en oändlighet, bara för att han rör mig på det alldeles speciella sättet och sättet han skrattar åt mina skämt, och på sättet hur han kollar på mig ända in i själen, sättet hur han får mig att glömma allting och släppa allting för ingenting annat existerar när han är i min närhet. 
 
Så kommer vi fram till ett litet b&b som ligger alldeles nära havet och som har en utsikt man aldrig trodde man skulle få se. Och vi promenerar längs stranden och vi tar löjliga kort på oss två och vi pratar hela tiden, oavbrutet i flera timmar. Och när månen går upp över havet kan vi bada utan kläder för det är ingen annan människa i närheten och vi kan kyssas under månskenet precis som i film, som man alltid velat göra. 
 
Och vi kan somna tätt intill varandra i det lilla rummet på det lilla b&b, och vi vet inte vad som kommer hända imorgon när vi vaknar upp. 
Men vaknade gjorde vi dagen efter till vågorna utanför och solen som sken in i rummet. Så tog vi den gamla blå bilen och åkte tillbaka igen till det vi kallar hem. En fem timmars lång bilresa som man egentligen aldrig vill ska ta slut. Och på radion sjunger Ed Sheeran "maybe I just fell in love when you woke me up" och jag tänker att jag gjorde det. Jag fell in love när jag vaknade bredvid han, han som kan titta mig rakt in i själen. 
För jag föll och han fångade mig. Så vad finns det nu som kan skada mig, när jag har honom och ingenting annat existerar?
 
Men bilresan tar slut och rymmandet tar slut men känslorna tar inte slut och hans tittande in i själen
T A R  I N T E  S L U T. 
 
Så jag frågar om vi kan rymma snart igen
och det kan vi. 

You asked me if I miss you.
Of course I miss you. It’s all I do.
 
 

Göm mig i dina vingar

Idag vaknade jag skapligt tidigt, åt frukost framför en av mina favvofilmer, tog en promenad/pw/joggingtur med hunden i spöregn. Nu har jag gosat ner mig i filtar och tänkte ligga här ett tag innan vi får gäster. 
en av de nya piercingarna, tycker den är väldans söt så jag döpte den till Eernie. 
 

dirty paws

Fått en skön sovmorgon idag, god frukost och sen en tripp till stan med Cissi i skapligt fint väder. Fick med mig några tröjor och nya piercingar hem, ska strax byta om så ska vi ut och äta senare!
Annars har vi upptäckt hur många fina byggnader det faktiskt finns i Norrköping, och att man mest vill flytta till en sådan och inreda den så fint.
 
 

If you close your eyes

Haft mysfika med Frida, fått presenter och ätit plankstek. Nu sitter jag och väntar på Idol och tänkte titta på det. 
 
(pepp-låt) 
 
Har haft en väldans fin födelsedag, är jättenöjd och jättehappy. Imorgon firas jag av Cissi-gull, vi ska ha det mysigt i stan med shopping och middag på kvällen och kanske något mer litet äventyr. Ser fram emot det så mycket. På söndag firas jag av släkten, och nästa fredag firas jag av mina fina vänner. Så därför får september fint avslut. 

om en sjuttonde födelsedag och sommarstrålar

Jag har haft en jättefin födelsedag hittills, mycket uppvaktning av otroligt fina vänner och människor. Blir så väldans glad♥ Vi har kört badminton på idrotten och ätit godis på håltimmen och ritat livskurvor på kommunikationen och sen fick vi sluta. 
 
Dagen fortsätter med fina solstrålar utomhus och ett besök av min bästa Frida som kommer hit med fika. Ikväll ska vi äta plankstek och så ska jag bli firad av min familj, det blir mysigt. 

Och jag blev sjutton år Δ

 

All kärlek är bra kärlek

Favoritlåten just nu: Bastille - Oblivion, sådan låt som man kan ha på repeat hur länge som helst.
Idag har jag haft min sista dag som sextonåring. Känns la sådär, men har haft en bra dag i alla fall med lunch på Perfect osv. Nu är jag hemma en kortis, ska jobba lite senare och ikväll ska jag se idol.
 

en septemberdag

Hade en otroligt fin eftermiddag igår, fick fika och dricka te hos Julia och vi pratade så väldans mycket och det var så himla skönt och roligt. (Och att hon spelade baby på fiolen var bland det bästa).
Framåt kvällen tog vi cykeln i de kyliga höstvindarna och hamnade på en pizzeria, innan vi gick upp till Olivias väldans fina lägenhet och hängde där med resten av tjejerna. Livliga diskussioner och tusen koppar te. 
 

where all the broken flowers grow, that is home

 
spanska, film&tv, kommunikation, skolfoto och matte. 
Just nu sitter jag och väntar på fina Julia som slutar snart, och då ska vi gå hem till henne och dricka te och ha det väldans mysigt. Ikväll ska vi träffa resten av tjejerna oxå, toppenbra. 
 

gråa dagar och saker att se fram emot

En långsam och tröttsam och grå tisdag med engelskaplugg på eftermiddagen och Aviciis nya på högsta volym. Tänker på att september snart är slut, men samtidigt vad mycket roliga saker som händer nu de sista veckorna innan oktober. 
 
Bland annat:

Fyller sjutton år på fredag
Spenderar en heldag med Cissi på lördag som födelsedagspresent
Kalas med släkten på söndag
Kalas med tjejerna nästa fredag
Dop nästa lördag och en härlig kväll som avslutning på det
 
Så ja, september har gått fort och lär få bästa avslutet också. Oktober lär komma fort och kylan blir ännu kyligare ju fler dagar som går. Men jag glad är jag ändå. 
Vad som ska göras härnäst: duscha, äta, riva ut min garderob i jakten på något att ha på skolfotot imorgon. 
 

tisdagsbestyr

 
En fantastisk kortfilm som utspelar sig endast på en dataskärm, en himla igenkänning hur han rör sig över internet och sysslar med tusen olika saker samtidigt. Bra rolig sorglig berörande.
titta titta

dimmiga dagar och kalla nätter

Vad säger man när alla ord är otillräckliga? Eller när man inte ens får fram några ord? För vad ska man säga när man får höra orden man fruktat, orden man aldrig trott man skulle få höra? 

Det är slut. Vi kan inte vara tillsammans mer. Jag älskar dig inte mer. Vi är över. 

 När de orden kommer ur munnen på den mest värdefullaste personen i ens liv. Då finns det liksom inte mycket att säga. 

Man står fastfrusen på en punkt, medan personen sakta men väldigt fort flyr därifrån. Och sen ensam. Ensam med tystnaden. 

 

På något sätt kommer man hem och utan att man märker det så går dagarna. Plötsligt har en vecka gått, två veckor, en månad. Dagar då man inte vill leva, nätter när man till slut somnar av utmattning för man gråtit så mycket. Och ständigt, varje dag och varje kväll 

r e n  s k ä r  h j ä r t e k r o s s. 

 

Men jag vene. Utan att man vet om det finns det liksom en sorts drivkraft inom en själv. Man lever vidare trots att man inte vill. Vad har man att leva för, tänker man.

Men ljusa stunder kommer. Så småningom, eller direkt. De kommer huller om buller, från och till. Men de kommer. 

 Och det är de stunderna som är de viktigaste under hjärtekross-tiden. De ljusa ögonblicken uppskattar man mest. Ta in de, gå igenom de om och om igen och spara långt in i hjärtat. 

 

Men även, att låta sig själv vara ledsen, sårbar. Få känna sig svag och gråta tills det inte finns några tårar kvar. Låta Niagarafallen komma ur en. 

För man kan inte komma över någon på en vecka, eller ens fem månader. För man kan inte heller ljuga för sig själv eller andra, och säga 

Jag har kommit över honom/henne. Helt allvarligt, det är över.

Men man kan säga

Idag känns det lite lättare. 

 

För de dagarna är viktiga steg i den långa process att komma över någon. 

 

Att låta det ta tid. Veckor, månader eller år. Till slut är det över för en själv, när man själv är redo. Och när man vaknar den morgonen och känner att hjärtat inte längre är nedtyngt, att man kan andas på riktigt igen. 

 

Då man äntligen är levande igen. Och man vet att man är stark och klarar sig. 

 

När dagar av ren hjärtekross är förbi. 

När tiden väl läkt alla sår. 

 

En gammal text skriven för ungefär en månad och några dagar sedan.  


När solen går upp och himlen är som en eld

Klockan ringer halv sju på morgonen efter en sömnlös natt med alltför många tankar och alltför många känslor på en och samma gång. Vilket alltså resulterar till att man ligger i sängen och skruvar sig och till slut blir lakanen så svettiga och skrynkliga att man får gå upp och dricka vatten och bara sitta vid köksbordet och stirra ut i ingenting. I mörkret. Det är så lugnt och stilla på gatan, men inombords är allt ett stort kaos.  

                             

Så ja, efter den typen av natt, för det finns ju olika typer. Vissa nätter då man sover som ett barn och drömmer de finaste drömmarna. Eller de nätter man är vaken för att prata med den speciella personen, och då har man ju faktiskt ingenting emot att natten blir sömnlös. Och så finns det ju nätter man drömmer så hemska drömmar och man vaknar med ett ryck och ett hjärtskärande skrik. Men efter den här typen, då man icke självmant ligger och vrider sig på grund av tankar och känslor, och klockan ringer med ett elakt tjut, då vill man bara slänga mobilen i väggen och dra täcket över huvudet.  Fast ändå gör man inte det. Man går upp, äter frukost och duschar, väljer kläder efter väder, sminkar sig och kanske fixar håret. För man vet, att bara jag kommer till skolan så får jag se honom. Och det blir som en drivkraft. Han blir som en drivkraft.   

 

Och det är fredag och man ser honom i cafeterian kanske en eller två gånger, man ser honom i matsalen och man ser honom i korridorerna. Och man utbyter menande blickar och små leenden som ingen annan ser än bara vi. Sedan slår klockan tre och man slutar för dagen och för veckan. Tänker att fan nu måste jag vänta tre oändliga dagar innan jag får slukas av hans åskmolnsfärgade ögon igen. Men det är ju kanske värt väntan ändå.  Efter denna skoldag som bestod av tre lektioner och som man tog sig igenom ändå trots en plågsam natt, klappar man sig själv på axeln, belönar sig med lite godis fastän klockan bara är efter fyra. För man har inte tid att äta fredagsmyset på kvällen eftersom plötsligt skriver kompisen och säger att det är fest och man tänker att ska jag gå eller ska jag vara hemma ikväll men så blir man övertalad att gå ändå. Och tur var väl det för tydligen ska han dit. Han med perfekta leendet och perfekta ögonen, han med en röst sänd från himlen som är helt änglalik. Och han som styr över fjärilarna i magen. Så man står framför sin garderob redan vid halv fem och försöker hitta en godtagbar outfit till kvällens bravader, slänger fram ett par tajta jeans och en snygg topp. Sedan tittar man sig i spegeln och tänker men vafan ska jag göra med håret då??? Bestämmer sig för att ta fram locktången och satsa på lite slarviga men snygga lockar. Lägger lite extra tid på makeup för det är ju ändå fest och han kommer ju ändå vara där.  

 

Minuter och sekunder efter nio befinner man sig sedan i den lagom stora villan med lagom snygg inredning som inte gör något om man spiller på, och det är lite för mycket folk som trängs och lite för lång kö till toaletten som man måste springa på var femte minut. Det är alltför många människor i köket, i hallen, i vardagsrummet, på altanen och på det påhittade dansgolvet men vad gör det sedan när han kliver in i köket. Och helt plötsligt är alla andra människor som bortblåsta och det är bara han och jag trots att det känns som om man inte är i sin egen kropp utan man liksom flyger ut och svävar fritt och det går liksom inte att beskriva. Man är sig själv men samtidigt inte, liksom.    

 

 Efter möjligtvis några för många shots och ett par Bacardi breezers känner man inte för något annat än att springa ut på det lilla men ändå ganska stora påhittade dansgolvet bland soffor och fåtöljer och känna kroppen vibrera av basen från musiken. Man släpper alla hämningar, som man brukar säga och händerna upp i luften och slut ögonen och dansa och flänga i takt med musiken. Må vara en av de bästa känslorna i världen. Men kanske inte bättre än när han kommer fram till en och börjat dansa och flänga lika mycket han. Han med det perfekta leendet och perfekta ögonen, han med en röst sänd från himlen som är helt änglalik. Och han som styr över fjärilarna i magen (som vid det här laget har svimmat).   

 

 När klockan slagit efter två och toalettbesöken varit alltför många och fnissen blivit alltför höga, och när den lilla pratstunden med honom blivit allt längre och ännu intensivare lämnar man den lagom stora villan och går ut i natten. Och det är sensommar men ändå kan man känna lukten av höst i luften för den är sval men samtidigt varm, eller så är det sin egen kroppsvärme som gör att luften är både sval och varm. Eller de facto att han går bredvid en och håller armkrok och det är mänsklig värme som får en att känna så mycket på en gång. Hans mänskliga värme.    

 

Så man travar där på gatorna och klockan är runt halv tre och man har alldeles för mycket alkohol i kroppen, kroppen som man befinner sig i men ändå inte. Och han håller armkrok fortfarande. Man delar på cigaretter och försöker göra rökringar ut i luften men det går inget vidare och man sveper en sista skvätt av en importerad vodka. Man kommer till byggnader, öppnar en för stunden alldeles för tung port, vinglar uppför trappor och man håller fortfarande armkrok. Man låser upp dörren till en lägenhet och plötsligt går allt så väldigt fort. Skor ska av och jackor ska av och man ska famla sig fram i mörkret till sovrummet och man ska slänga av sig kläderna och kyssarna som blir mer intensivare och allt går så fort så man till slut ramlar omkull på sängen och händerna på kroppen är överallt och ingenstans och man ligger i hans famn, hans varma famn och man kysser och man kramar och man hånglar och man tänker att det här kan fan inte bli bättre.

För vad kan bli bättre när man är vilsen i någons famn och man kan inte hitta ut just för att man vill inte hitta ut för man vill aldrig lämna den där varma perfekta trygga famnen. Och att somna tillsammans. Och man känner inte alls ett sting av ångest trots att man kanske borde eftersom kroppen ska ju inte tåla såhär mycket alkohol men man tänker att, fan YOLO.    

 

Och sen ska man vakna dagen därefter, fortfarande tätt intill han som är perfekt och allt ska vara perfekt. Man tar sina högklackade skor i handen och efter en lång stund i hallen med hans armar omkring sin midja och många kyssar på munnen halsen kinden nästan överallt, så öppnar man dörren och lämnar det som är perfekt.   

 

 Och livet rullar på därefter. Man väntar och man längtar. Tills nästa gång man får se honom i skolan, tills nästa gång man får vara i hans famn. Man väntar och längtar och tänker och känner och allt kan bli för mycket ibland.   

 

Men det blir ändå som en drivkraft.

Han blir en drivkraft.

(Och filmen börjar om ändå.)


Sing me to sleep

En ganska sömnlös natt men jag har varit glad ändå. Fått träffa Lydia igen efter en vecka ifrån varandra, gjort klart vår film på film&tv-produktionen vilket var himla kul. Så på grund av sömnbrist inatt sitter jag med en kopp varm choklad och myser med One tree hill, men snart ska jag skriva brev och jag ska skriva känslor och kanske en liten liten novell. Och så ikväll ska jag förstås se Idol, så det blir ett behagligt avslut på dagen.

Men det är sommarnatt och det blir nog aldrig vinter igen

- Hur kommer jag över den här helvetesunderbara människan?

En del har jättesvårt att bli kär. Verkligen.
Men när man väl blir det går det inte att andas. Man kan inte tänka på något annat. Man skriver en miljon dagbokssidor och står i badrum och intalar sig själv i spegeln att satansjävlaskit kom bara över honom, eller henne. 

Och det är så svårt att vara olyckligt kär!

Svaret:
Man kommer inte komma över någon när man vill det som mest.
Det går inte.

Men det bästa är:
Till slut går det. 
Det händer helt plötsligt. Det kan vara en onsdag till en torsdag. Man möter hen i skolan och hen ler mot dig och din mage vrider sig inte i bitar

Ja. Det låter så himla konstigt att det kan gå över.
Men kanske är det så att kroppen orkar inte. 
Att vara olyckligt kär är en miljon gånger intensivare än att vara lyckligt kär. 
För du måste varenda minut anstränga dig för att få en av hens blickar. Och när ni står på den där festen fokuserar du hela dig själv på att titta efter vilka hen pratar med, om någon tjej eller kille håller sin arm någon sekund för länge vid hens axel.

Så det måste nog vara så. 
Kroppen står inte ut av den saknad som den där satans olyckliga kärleken ger.

Så lyssna på alla sorgliga sånger du vet, det är okej. Och det gör inget att du skriver skakiga bokstäver i skrivblocket när hen sitter bredvid. Och det är meningen att ditt hjärta går sönder när han eller hon kysser någon annan. 
Det blir så när man är olyckligt förälskad. 
Det finns inget att göra åt.

Men det går över.
Till slut.


"vill kyssa och hålla om men kan inte sluta fly"

Eftermiddagen har spenderats i myskläder med One tree hill, känt mig sjuk men mår bättre nu. 
 

höstpromenader och fina stunder

Idag har jag träffat Nadja, vi gick på promenad i parken och fikade på Joan's, båda delarna var väldans mysigt. Och efter att ha gått hem i spöregn ligger jag nu under mysfilten och tittar på One tree hill. 
 

om höstdrömmar och gamla minnen

Idag har jag tittat klart på sista säsongen, för tillfället, av Downton abbey och jag har druckit massvis med iste med smak av persika, jag har skrivit känslor och tankar på papper efter papper och framför allt har jag träffat min bästa vän igen. 
 
 
Vi har suttit i varsin fåtölj med sensommarsolen strålandes genom fönstret och druckit te och vi har pratat så väldans mycket. Om hur folk i vår egen ålder lever idag, om vänner och gamla vänner, sådant vi upplevt tillsammans. 
 Om vad vi drömmer om att göra, som att få körkort och åka till nya städer och bara vara en dag. Om önskan att telefoner ibland inte fanns, utan att vi istället levde som förr i tiden när mobiltelefoner inte fanns och människor inte var så lata. Utan när man gick ut och träffade folk, dansade i parker om kvällarna. 
 
 
Om att vi skulle vilja åka utomlands tillsammans, upptäcka Italien eller spendera en weekend i London. Eller framför allt åka på höstlovet till varmare breddgrader och sola och bada och njuta av varandras sällskap eftersom sånt kan vi inte göra lika ofta längre. Och göra oss i ordning på kvällarna för att gå ut och äta och inte alls för att festa. 
Och självklart pratade om vi gamla minnen från högstadiet och somrarna. Våra internskämt och våra roliga upplevelser. Åh det är så mysigt att träffa en vän och prata ikapp. Och som ger bästa sällskapet oxå. 
 
 
 
Och så ägnade vi tid åt att planera inför nästa helg, då ska vi spendera en dag tillsammans som blir min födelsedagspresent från henne, min fina vän. Det ser jag så mycket fram emot.♥
 
 

Yellow lights

En mysig kväll igår med fina människor. Kom hem vid elva och somnade som en stock, och har precis ätit frukost. 
 

En dag kommer jag sluta upp i dina armar

 

Jag kanske var paranoid.. eller så förstod jag bara inte varför han inte kunde sluta titta på mig. eller jag på honom.

 

Första gången han log mot mig, efter alla blickar han gett mig som varenda gång har sagt ” jag måste hata dig, men det finns något intressant med dig” , var som en total explosion i min aning hjärtformade värld.

 

Redan då insåg jag att en dag, en dag kommer jag sluta upp i dina armar.

 

fredag

En kort dag i skolan och gymmet efter det. Eftermiddagen har gått åt till att ligga utslagen i soffan och tittat på film, ikväll ska jag antingen träffa människor eller ha en lugn hemmakväll. 
 

Filmtips

 
Studentfesten

om fina ord, en magisk värld och vackra fotografier

Niotillfem 
 
 
Elsa Billgren
 
Sofia Byström
 

How do you keep going when the worst thing has happened?

Nyduschad i sängen efter jobbet med hårbollen, ätit kycklingsallad ikväll och det var så ljuvligt. Nu tittar jag på Tarzan och imorgon har vi bara två lektioner och efter det ska jag träna. 
 

Om sådant som är viktigt på hösten

Fina Hannah skrev så härliga tips häromdagen så tänkte slänga upp de här för att de var så bra. 


"det är alldeles för många som tappar bort lyckan när mörkret kommer, därför tycker jag det är extra viktigt att ta hand om sig själv. det är mitt första tips, att ordna en takeing-care-day med serier, ett varmt bad, tusen koppar te och mysiga favoritbestyr. mitt andra är att fika. hösten är sannerligen caféernas årstider och jag tycker inte det finns någon bättre typ av kompis-dejt än att slå sig ner på ett mysigt fik och prata i kapp om allt som hänt sedan sist man sågs. nummer tre är att promenera, helst innan frukost. för man missar så mycket om man inte känt morgonkrispen, sett dimman och hört hur allting vaknar till liv. nummer fyra är att läsa. även det är ett ting som i alla fall får mig att överleva höstens allra gråaste dagar! nummer fem är att tända ljusen. jag märkte det själv alldeles nyss, hur mycket mer lugnare jag blev i själen av att tända alla lycktorna till liv. det höjer mysfaktorn till tusen!!"
 
 
Att mysa ner sig i tjocktröjor och filtar. Att gå ut och se när löven ändrar färg och fota de finaste ögonblicken. 
 

 
 
 

a love no one could deny

 
Igår kväll träffade jag favoriterna, vi bakade kvällen lång och pratade massvis efter det. Nu äter jag frukost framför Pretty little liars, börjar skolan om tre timmar och förhoppningsvis ska jag jobba efter det. Puss
 
 
 
 

Visst känns det fint att va vid liv en dag till

En helt okej dag i skolan, fick filma massvis på film&tv-produktionen så det var höjdpunkten. Nu är jag hemma en snabbis och ska byta om, så ska jag åka och träna med Elin. 
 
Och ikväll får jag träffa mina favorittjejer, ska bli så mysigt! 
 
 

I andras ögon

Idag låg jag som sagt och lyssnade på sommarpratare, mestadels Karlavagnen, och ett program handlade om hur man blir sedd i andras ögon. Och det lästes upp meddelande från Facebook och från deras mail och det ringde in folk och berättade saker och ting, och det fanns en väldans massa som jag snappade upp när jag låg där. En del bra grejer, tänkte jag. Så jag tänkte bara skriva ner det lite, inte i en flytande text för jag vet inte hur det skulle formuleras på bästa sätt, utan det blir i lite punktform.
 
Δ Att vi dömer varandra så mycket så vi glömmer att ta hand om varandra. Människor har förutfattade meningar om en, man döms utifrån klädstil, musiksmak, sådant man tycker om och ibland sådana man umgås med. Det var en kille som ringde in och blivit utpekad som en inbrottstjuv bara för att han gick ut i träningskläder och mössa, då han ville dölja sitt utseende eftersom han inte tyckte om det.
 
Δ Man har rätt att ha åsikter utan att behöva ändra på de bara för att andra inte håller med.
 
Δ En 20-årig kille ringde in och sa något i stil med att man formas som en produkt av omgivningen. Man har svårt att veta vad som är rätt och fel. Ungefär: har jag blivit lärd (av omgivningen) att det ska vara såhär, eller är det såhär jag tycker själv? 
Känner man så är det lätt att man blir försiktig, man observerar mer än man deltar och man får svårt för att ta ställning.
 
Δ "Med ålder och erfarenheter kommer självtilliten". Det här med självkänsla och självförtroende. Det är en utveckling som kan pågå flera år eller större delen av livet. Att lära sig acceptera sig själv och vara nöjd med tillvaron. 
 
Δ En äldre dam som ringde in berättade om en händelse hon var med om på 30-talet. Deras rektor fyllde år och de ville ge en present och samlade in pengar. Och de skulle sjunga i kör, då de elever med betygen A/B fick stå längst fram. Den här damen fick nyputsade stövlar av sin mamma för att vara fin till uppträdandet, när fröken kommer fram och säger till henne - som då var elva år - "har du inget bättre att ha på dig?". Följande som sker är att hon blir hemskickad och får inte vara med i uppträdandet eller ge presenten. 
Denna händelse har kommit att påverka den här kvinnan hela livet och dykt upp igen i olika situationer, som ett oläkande sår. Hon har känt att hon måste se bra ut och att det inte ska finnas något att klaga på, hon måste vara oklanderlig. Så tror jag många kan känna, att de måste vara oklanderliga och nöja andra människor, när det i själva verket bara är en själv som ska vara nöjd. 
 
Δ En tjej som skrev in till programmet: det är synd om de som retar, inte den som blir retad. 
 
Δ "Om någon inte gillar mig är det deras problem".
 
Δ "I min blinde sambos ögon duger alla".
 
Δ Hur man är kan ofta bestämmas genom rykten - återigen förutfattade meningar.
 
Δ Bara döda fiskar följer strömmen. Våga sticka ut, våga att inte bry dig om andra. 
 

När sommaren blir till höst och löven ändrar färg

Idag har jag gått lös med kameran. Har även lyssnat på sommarens sommarpratare i p4, ägnat tid åt Downton abbey, känt mig kreativ och nostalgisk och målat med vattenfärger. Och nynnat med till Håkan under tiden. 
 
 
 

(jag var ingen), du var aprilhimlen

Hade det mysigt med Nadja igår och efteråt åkte jag till gymmet med Elin. Körde ungefär en och en halvtimme, mage, rygg, armar, ben och kondition typ. Det var väldigt skönt och känns såklart i kroppen idag. 
Idag ska jag mest ta det lugnt eftersom jag inte sov bra alls inatt. Dricka te och titta på Downton abbey, läsa lite och bara ha det mysigt. 
 

I'm undecided about everything

Dagen startades med en sovmorgon och en god frukost framför gamla Disney-serier. Sen hade vi svenska, matte och samhäll innan dagen slutade. Nu ska jag byta om lite och sen träffa Nadja, ikväll ska vi titta på idol och dricka te och efteråt ska jag träna med Elin! 
 
 

Känslor: 
 
glad lycklig positiv optimistisk hoppfull lättad lugn exalterad upprymd accepterad genuin harmoni inspirerad trygg EUFORISK. 
 
Okej ja, helt från ingenstans känner jag bara hur enormt lycklig jag är. Nu. Utan att något speciellt har hänt så är jag så sprudlande glad att jag inte vet VAR JAG SKA TA VÄGEN. Vill bara ut och flänga runt och springa skrika skratta hoppa dansa. Och det är så skönt att veta att detta betyder att jag är tillfredsställd. Jag är nöjd med tillvaron, med mig själv. Annars skulle jag inte sitta här och nästan sprängas av lycka. 
 
 
Och det är så konstigt och LÄSKIGT för samtidigt är jag så rädd att allt ska ta slut och det ska vända upp och ner.
 
 
 
 
 
Men ja, försöker liksom att tänka på allt det fina. 
 

För mig är du livet

Idag har jag bland annat övningskört och stått nästan två timmar i solen och tittat fotbollsmatch. Nu är jag hemma och tänkte se klart en påbörjad film, och dricka lite te.


Remember me

Idag har jag haft en lugn och inte alls ansträngande dag. Har tittat på Downton abbey, druckit te, övningskört och nu tittar jag på film. 
 

och dansa fram genom kullerstensgator

Idag fick jag en skön sovmorgon och jag känner mig så utvilad. Åt en väldans god frukost framför Madicken, det var så mysigt. 
 
Och det slog mig att så fort jag har skaffat körkort, och våren har kommit så ska jag åka på en roadtrip genom Sverige. Besöka de städer jag så länge velat besöka, såsom Söderköping, Vimmerby, åka genom Småland, Göteborg och Lund. Och jag ska ha med mig kameran och kanske en fin vän och gå i små gränder med kullersten. Och jag ska besöka ställena där Astrid Lindgren-filmerna spelades in. 
 
 
 

det känns som en revansch där jag dementerat allt vad ångestkänslor heter

 
 

värmande solstrålar och virvlande tankar

Idag har jag haft sovmorgon och jag har ätit en lugn frukost framför Grey's anatomy. Jag har blivit skjutsad på moppe till O'learys där vi bowlade med klassen och sen avslutades det med en lunch på Joan's. Nu är jag hemma och har bytt om till min sköna fina mysiga pyjamas och ska snart dricka lite afternoon-tea och läsa lite. 
 
 

anytime I open up to someone they walk out of my life

 

Om ett sommarminne

Hemma och helt slut efter både skoldag och jobb. Har pusslat och läst och spelat tv-spel och allt möjligt med barn i två timmar. Och med brist på sömnen inatt kommer jag nog slockna tidigt. Men nu tittar jag på gårdagens idol och snart ska jag äta pannkakor. Imorgon har vi sovmorgon till elva och då ska vi upp till o'learys och bowla och kanske äta på Joans efteråt.


_

Teatern igår var helt ok, man förstod inte allt men det var ändå en häftig upplevelse. Och jag förälskade mig i Linköping, de gammaldagsa husen och kullerstensgator.
Landade i min säng vid halv tolv och slocknade direkt och haft prov nu direkt på morgonen och det är så skönt att det är över.
Idag ska jag på min första jobbdag, excited! Och jag behöver inte plugga nåt yey


som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött

Idag har jag varit glad peppad lycklig och positiv och busig som flum det mesta som är fint. Jag har haft läxförhöret i spanska, film&tv och jag har ätit på Perfect med Lydia. Vi har diskuterat självbilder på kommunikationen och vi har inte haft någon lärare på mattelektionen. 
 
 
 

bra med hösten

- Att baka äppelpaj och äta med kopiösa mängder vaniljsås.
 
- Att ta långa promenader och följa de vita andetagen som sträcker sig upp mot himlen.
 
- Att bjuda över vänner och dricka mängder med te.
 
- Att värma varandra med kramar.
 
 
- Att titta på tv-serier under ett duntäcke. T.ex. Downton Abbey, Grey's Anatomy, Pretty little liars eller Vampire diaries.
 
- Att gå långa promenader och andas den friska luften samtidigt som man ser hur världen ändrar färg och sparka höstlöv framför fötterna.
 
- Att regn och mörker är bra skrivinspiration.
 
- Det blir roligt att välja kläder och kombinera olika höstfärger med varandra.
 
- Att läsa mycket mycket böcker.
 
- Att dekorera sitt rum med levande ljus och vad man förknippar med hösten.
 
- Att jag fyller år
 
- Köpa nagellack och läppstift i fina höstfärger, t.ex plommonfärgat eller mörkt röda nyanser.
 
- Att bada skumbad och känna lugnet sprida sig i kroppen.
 
- Att åka på weekends.
 
 
- Ligga inne under en filt med en kopp te och lyssna på favoritlåtarna.
 
 
- Ha sleepovers med vänner och äta mysig frukost dagen efter.
 
- Att hela världen blir som eld.
 
 


we should go to Paris

Har nog pluggat fyra timmar i skolan idag, dels på lektionen, dels på håltimmen och dels efter skolan där jag förövrigt var kvar till klockan FEM. Efter det åkte jag hem en sväng till Nadja och blev bjuden på te och scones, hur mysigt som helst. 
Förövrigt hade jag en ny klänning på mig idag, trivs i den väldans mycket. 
Imorgon har vi spanskaförhör och på kvällen åker jag till Linkan med vissa människor i skolan för att titta på Hamlet, real theatre alltså. 
Nu ska jag fixa te och vänta på att idol börjar. Hade tänkt skriva en höst-lista men kanske får göra det imorn. 
 
 

Dream a little dream of me

En skön sovmorgon följt av en svenskalektion och mattelektion och film på samhällskunskapen. Sen hade vi film&tv då vi började filma vår kortfilm. Den är både brutal och rolig.
Resten av dagen har bestått av desperate housewives och nu har jag grävt ner mig i plugg. Ikväll ska jag äta duscha och titta på idol.


Jag väntar fast jag redan vet

Idag har jag pluggat ca fyra timmar, druckit många koppar te och suttit ute lite i solskenet. Har gått runt i pyjamaströja hela dagen och har övningskört. Varit ganska trött och ständigt ont i halsen. Lyssnat på musik och drömt mig bort och raderat Facebook för en dag.


om midnattspromenader, stjärnfall och morgonstunder

Hade en väldans fin kväll igår, åt supergod mat och åkte fyrhjuling i regnet och badade i mörkret. Åt marsmellows och drack te och spelade spel. 
 
Tog nattliga promenader under en oändligt stor stjärnhimmel och såg stjärnfall och somnade framåt halv tre. 
 
 
Vaknade halv åtta till solljus och svala höstvindar och åkte hem tidigt. Ska börja dagen med en god frukost och dricka mängder med te på grund av min hals, den är död. Och så ska jag plugga plugga plugga och kanske att jag kan slappna av senare framåt eftermiddagen när jag känner mig klar. 
 
 
Kunde dock inte avsluta augusti och inleda september på något bättre sätt. Med mina underbaraste på jorden. Och den här månaden får bjuda på höstdagar med septembervindar och kanske regn och massvis med te framför bra serie i en mysig filt och mysig pyjamas och tända ljus. En sjuttonde födelsedag och ett dop. 
 
 
 
 

RSS 2.0