oncontextmenu="return false"

För två år sedan idag så träffades vi för första gången

Jaha gårdagskvällen var minst sagt dramatisk. En hockeymatch som slutar med att bror min får knät ur led och ambulans tillkallas. (Idag går han som vanligt). 
Och jag vaknade halvt med tuppen imorse, tog en promenad med hunden då innan frukost och sedan satte jag igång med plugg. En kvällspromenad nu och lite fajitas på det så är jag redo för en lördagkväll. I've forgotten how it felt before the world fell at our feet

Fredag, åt frukost vid tio idag och har precis stadgat mig för att plugga lite. Efter lunch ska jag till el hospital och ta lite prover, sen ska jag försöka plugga lite till innan jag tar det lugnt idag. 
Och just det, idag fick vi reda på resultatet av tentan and I made it! Världens lättnad. Nästa vecka firas det. 
 

Come on and let it go

Idag sov jag till halv elva, och åt frukost efter elva. Det var så himla nödvändigt. Gick en lunchpromenad med hunden efter det och fick färdigt en inlämning efter lunch. Sedan tänkte jag att det fick räcka med plugg idag eftersom jag skulle ta igen mig, så då tittade jag på film. Tog en till promenad, åkte o handlade, gick ännu en promenad.. Så mycket luft och motion idag, det har nog gjort susen. När jag tittar upp på stjärnorna tänker jag på dig

Såhär ser en sönderstressad tjej ut. Idag åkte jag in åtta till skolan och pluggade lite i två timmar innan vi hade lite info om kommande seminarium som handlar om personlig hygien, stöd vid matsituation och bäddning. Det ska bli kul, alltid roligt med det praktiska! 

Efter lunch hade vi basgruppsträff, blev en ganska lång eftermiddag så när vi slutade vi fyra var jag skapligt trött. Väl hemma i Finspång stannade jag på bibblan och tog ännu fler böcker hem. 

Hur som helst, sönderstressad ja. Så imorgon stannar jag hemma för en liten ta hand om mig själv-dag. Självklart kommer jag plugga ändå, men genom att få sakerna ur världen (inlämningar) så blir jag mindre stressad och förhoppningsvis kan må bättre snart igen! ________________________________________

Döden skrämmer mig inte lika mycket längre
för jag vet att när den dagen kommer
så är det du som tar emot mig.
______________________________

Idag har jag varit ledig och det har varit hur skönt som helst med tanke på hur otroligt trött jag var igår. Så efter att ha spenderat kvällen med tjejerna i ramstorp, som återigen, var så välbehövligt med mycket skratt och prat, så somnade jag rätt gott igårkväll. 

and today vaknade jag vid nio, åt frukost och satte igång att plugga. Tog en paus med en promenad och lunch och så pluggade jag lite till tills jag kände mig nöjd, då tittade jag på film med gott samvete. 
Har stått och lagat mat nu oxå så ska snart ut och träna lite tänkte jag och sen kan jag ta det lugnt igen. 


 

- och livet tar och livet ger

Har du varit med om att du stått och väntat på bussen? Och en romsk kvinna kommer fram med en tidning som kostar 100kr och som visar hur små romska barn sitter på gatan med en hjälpsökande blick? Och hur hon gång på gång säger please, help, God bless familia. Hur hon vädjar om att få lite pengar för att små barn ska fortsätta få leva? Och känslan du får när du vet att du inte har 100kr men ändå så gärna vill hjälpa? Och när hon till slut frågar hur mycket pengar du har och du tar fram plånboken och lyckas skramla ut fem enkronor. Och leendet du får tillbaka för de där fem kronorna. Och hur hon tar din hand, och pussar den, och säger God bless you. 
 
Det leendet, den pussen på handen och den meningen väcker en så stark brinnande eld inom en kan jag säga. En eld i form av längtan hur mycket man vill hjälpa människor. Inte hur man ska bränna ner tomma lokaler som är avsedda för asylboende. Inte hur man ska med hjälp av alla nättroll triggas av att gå in på en skola med ett svärd och döda två människor som inte har "det svenska" utseendet. Inte hur man ska se färgade människor som mindre värda. För ingen av er har varit i den situation som dom befunnit sig i. Ingen av er har flytt från krig, eller tvingats sova ute, eller behövt be folk om pengar för att få lite mat. 
Det är inte rimligt. Det här ska inte vara vår värld. När kan man skilja på människa och människa? Aldrig. Man kan aldrig nånsin hävda att en med svensk etnicitet har mer värde än en med syriansk etnicitet, eller en med romsk etnicitet. Det går inte. Varje människa har lika värde oavsett deras kultur, deras etnicitet, deras bakgrund. 
 
Så jag vet inte. Jag vet inte mycket, men jag vet att kampen om ett bättre Sverige, en bättre värld utan rasistiska gärningar och åsikter, den kampen kommer aldrig sluta för oss som inte skiljer på människa och människa. 
Så, några ynka enkronor hjälper inte bara en utsatt, det hjälper även en själv att få perspektiv. Perspektiv på att något måste förändras. Perspektiv på att en liten gärning är så betydelsefull för den som behöver hjälp. För det där leendet, den där pussen på handen och den där meningen, det är inte något annat än ren, genuin tacksamhet. Du kan ge dom lite, men jag lovar, att dom ger dig så mycket mer. 
Så jag vet inte, tänk bara. 
Har för haft en dag som gått i ett från klockan åtta med föreläsningar. Vid fyra hade jag möte med min psykolog och jag kom hem med bussen för en halvtimme sedan. Med huvudvärk och hemsk trötthet ska jag bege mig till Ramstorp nu för att äta middag med de bästa. min älskade vän

 
 

 
All denna misär i världen, i Sverige, fortsätter. Jag orkar fortfarande inte. 
En dag som denna har jag ätit frukost i sängen, försökt plugga men saker kom i vägen. Och så detta inlägg: 
http://nouw.com/hannasayadi/min-alskade-van-21089792. Det framkommer så tydligt hur viktigt det är att inte ta sina vänner för givet, så plz. Gör inte det. 
 
 

Det handlar om små ögonblick som har stor inverkan

Idag sov jag ut ordentligt, det va såå himla skönt och behövligt. Åt frukost vid elva tror jag och från halv tolv pluggade jag järnet fram till halv tre. Då var jag nöjd och belönade mig med en Disneyfilm. 
Har nyss ätit kvällsmat, tänkte duscha en sväng och sen titta på Så mycket bättre, tycker det är så mysigt!Du gjorde det som andra bara drömmer om att göra

Ikväll är jag trött. Trött på vad världen håller på att bli. Trött på att man inte kan vara en riktig medmänniska. Trött på allt det rasistiska som leder till att människor dör. Oskyldiga människor. Trött på hur Sverige inte kan ta emot rädda människor som flyr för sina liv. Trött på hur mänskligheten är 2015. 

Så nu är jag trött. Efter en lång skolvecka, tidiga morgnar och sömnsvårigheter. Men mest trött på hatet. Så nu ska jag lägga mig och se film. Och be om att världen blir en bättre plats snart. 


"Jag orkar inte bråka. Vi ska ha kul nu vi två"

Denna dag har gått i ett. Från åtta till tre har vi haft föreläsningar. En om mikrobiologi, smitta och smittspridning vilket var intressant! Och sista handlade om möten med olika kulturer, också en givande föreläsning. 
Efter detta gick jag på ett möte och kom hem med bussen vid 6. Ska lägga mig och läsa ut sista Harry Potter snart, känns tufft.. 


 

 Gråt ut hjärtat om du behöver det
skrik sönder din hals
gör allt du behöver o mer ändå 
så att du en dag kan säga 
att du är över det
———God eftermiddag gött fölk. Idag åkte jag in med bussen vid sju återigen, denna gång för att ha basgruppsmöte. Vi diskuterade hur vi skulle jobba lite eftersom att vi i princip är en ny grupp nu på ny kurs. Vi började även med första scenariot som vi ska besvara frågeställningar till. Produktiv som man är så har jag gjort det nu i eftermiddag så det är ur världen tills nästa vecka. 

Nu tar jag en pluggpaus till oth, sen ska jag plugga lite till och åka o handla!

Och lyktorna från bilen blir som stjärnor i mörkret

Hallåhallå! Jag har sovit jätteskönt inatt tills jag väcktes av alarmet kl 06, det skar i hjärtat att lämna varma sängen men vad gör man inte för utbildningen. Från åtta till tio hade vi en föreläsning om kommunikation, en bra sådan må jag säga. Det va allt dagen hade att erbjuda skolmässigt, så efter det hade jag besiktning på studentrummet, köpte med mig en chailatte efter det och tog bussen hem! 

Ska äta lite lunch nu innan jag sätter igång och pluggar. Både medicinsk vetenskap, aka naturvetenskapliga ämnen, och omvårdnad! 
På bild ser ni min lilla kattmössa, med öronen som sticker fram så fint oxå 
Man försöker igen och igen och igen

Här är jag live från universitetssjukhuset i Linköping. Varit här sedan åtta imorse, haft sista föreläsningen som tog slut precis så nu ska jag ta bussen hem! Imorn är det bara en föreläsning och sen besiktning av studentrummet så det blir en skön dag imorn. Vi gör något konstnärligt

Kvällen spenderades i lotorp med tjejerna, hur mysigt som helst! Ätit lördagsmys, pratat i mängder och bara haft det mysigt! 
det här hände för ett år och nio månader sedan

Men sedan precis när Matt Corby sjöng ”you’ll be my resolution” så såg jag honom komma där och hjärtat slog nog tusen slag på en sekund. Så jag reste mig upp och gick mot honom och jag tänkte att det är nästan ofattbart att han varit borta två månader och att jag fortfarande känner så mycket för honom. Möts av en öppen famn och jag tror han viskade att han saknat mig och sen kysste vi varandra och så kom den där värmen. Och där var den nervositeten borta, utbytt. Utbytt mot det där pirret som kommer varje gång jag kysser honom. Och ja, jag vet inte.
 

jag kommer aldrig kunna dö med dig

Här har tiden stått still ja för efter tentan har jag varit ledig och därmed inte haft mycket att skriva om. Har tagit mitt pick och pack och lämnat stan, inrett mitt rum på nytt, gått flera powerwalks i krispiga höstvädret, varit på läkarbesök och druckit mängder med chailatte, i princip. 
Nu ska jag laga tacos till la familia och sen ska jag ha det fredagsmysigt här. 
 men jag tänker inte lägga mig på knä nåt mer

Tisdag, igår var jag hemma i firret fortfarande och laddade upp inför tentan som var idag. Tänker inte uttala mig för mycket, utan väntar de där 12 arbetsdagarna och ser hur det går helt enkelt. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen se klart Harry Potter. Imorgon har vi sista basgruppsmötet i Linköping, blir skönt att slippa pendla så mycket efter det. Kapade även av mitt hår lite spontant igårkväll. Det var kul 
 
 

Tårar är en flod som rinner ur ett brustet hjärta

Vad har jag gjort dessa två dagar? Igår sov jag ut ordentligt, pluggade på förmiddagen och tog det lugnt under dagen sen. På kvällen tog jag en pw med hunden och åt middag med mams. 

Idag sov jag inte lika länge, tog en långpromenad med mams efter frukost och sen pluggade jag. Har möblerat om i rummet mitt och donat lite där. Nu är jag nostalgisk för andra gången i helgen och tittar på gamla VHSfilmer och tar pluggpaus. Det ä så mysigt så. 


 

Eller så finns dom inte mer

Fredaaag och detta är leendet som uppstår när man äntligen är i Finspång igen. Ska äta nåt nu, chilla lite med serier. Första dagen jag inte har nån deadline på nåt, så förutom plugg till tentan är jag ledig! Och det tar jag tag i imorgon, nu får jag bara vara. 


bortom sorg finns kärlek

 
Vad har man gjort denna lediga dag? Tog först sovmorgon utan nån förbannad klocka som ringde, så vid 10 vaknade jag av mig själv och va så utvilad så. Åt frulle, pluggade, gick en promenad och hade ett möte vid tre. Gick och satte mig i solen efteråt och läste, precis ätit kvällsmat nu och ska duscha om ett tag.
 
Imorgon har vi seminarium om prioriteringar, så då ska jag upp tidigt igen.. men sen åker jag hem till firret. 
 

meow

Vad kan jag bjuda på i detta inlägg..? inte mycket. Igår hade vi basgrupp i Linköping och sen pluggade jag under dagen, tog en pw och somnade som en stöck. Idag hade vi föreläsning, dock ganska ovärd kom vi fram till efteråt, så redan vid 10 åkte vi tillbaka hit och då gick jag till Lindahls och pluggade där i sällskap av en förträfflig chailatte. Vid lunch kom mams hit och bar lite flyttkartonger och sen har jag återigen pluggat, tittat på film och nu tänkte jag gå ut och gå en sväng. Förbaskad huvudvärk har slagit till. Sen ska jag äta pannkakor. Imorgon har jag äntligen ledigt så då ska jag ta världens sovmorgon. 
köpte en ny mysse. Den har typ öron och förespråkar djuret katt. 
 

WHAT IS THE POINT OF BEING ALIVE 
IF YOU DON'T ATLEAST TRY 
TO DO SOMETHING REMARKABLE?

 
 
Måndag. Idag hade vi seminarie på morgonen så det var bara att traska till bussen i mörkret och åka till Linköping. Höll en liten presentation, det gick bra. Var hemma vid ett och då pluggade jag varvat med lunch, en pw och ett besök. Har precis lagat och ätit mat, det blev katastrof i köket men det är fixat nu av lilla mig. 
Ska hoppa in i duschen, fortsätta titta på Trassel och sen lägga mig och läsa. 

it's like gravity

 
 
 
Bilder från helgens.. "äventyr". Träffade Lydia idag och fotade alltså lite med henne, så fint att träffa den människan. För övrigt har jag pluggat, handlat och packat lite idag. Ska höppa in i duschen nu och sen fixa lite för imorgon, då har vi seminarium så vi ska hålla en liten presentation. 
 

något är sönder i mitt sätt att le

 
Idag sov jag ut, föga förvånande när man går upp 06 typ varje dag. Pluggade på förmiddagen, belönade mig själv med en paus som slutade med att jag inte pluggade mer sen.. Varit ute och tagit kort, tittat fotbollsmatch och nu ska jag ut och träna en sväng innan det blir lördagsmys. 

can you show me how we can escape?

Fredag äntligen.. Igår åkte jag in till link vid åtta för att jobba med vår presentation och fördjupning till seminariet på måndag som innefattar etik. Höll på fram till tre, ganska bra jobbat ändå. 
Idag åkte jag oxå in, hade basgruppsträff och diskuterade scenariot osv. Vid tolv kom mams och hämtade mig så åt vi lunch på Pizza hut, mumsigt. Väl hemma i Finspång har jag pluggat en del men även legat utslagen framför harry p. Nu ska jag upp och laga tacos och sen blir det idol! 
 
 

RSS 2.0