oncontextmenu="return false"

I am fine without you

Måndag och det har varit både det ena och det andra idag. Tidig morgon för ett sjukhusbesök på Vrinnevi för att sen åka hem och äta lunch och tillbaka in till skolan för att skriva första tentan, nämligen LÄK. Så lär somna gott snart. 


An ocean of memories

Lördag och idag har jag suttit på altanen i solskenet så länge det gick och kvällen har spenderats med Emma och tacokäk och en åktur. Haft så himla rolig kväll så det blev perfekt. 


Där och då betydde det allting

Två dagars ledighet och pga det underbara vädret har de dagarna spenderats på altanen med plugg i solskenet och promenader hit och dit. Har idag fått reda på vårens praktikplats och jag kommer befinna mig på avdelning 11 på ViN vilket är kirurgavdelningen. Med tanke på terminens innehåll blir det säkert jättebra, plus att Malin är på samma avdelning så det finns en chans att vi får samma schema. Ska även göra fältstudie två dagar och den kommer göras på akutvårdsavdelningen, får se hur det blir men kommer bli spännande vilket som. 
 

My favourite faded fantasy

Onsdag och sista dagen i skolan för denna vecka. Haft föreläsning om inflammatoriska tarmsjukdomar och stomier. Finns fräschare saker jag varit med om alltså. Med det i släpet är jag nu ledig resten av veckan. Blir fokus på tentan mest. 


Oavsett vad du tror på så finns det ju bara en sak som vi kan vara helt säkra på. Att livet pågår nu

Sista lediga dagen för nu, pluggade lite på förmiddagen men sen gjorde jag annat. Och på kvällen träffade jag Sofia en sväng vilket var mysigt. Skola imorgon så det blir tidig uppgång. 


Snart finns inga tårar kvar

Sundayfeelings, sovit dåligt men lyckats plugga lite ändå. Kvällen spenderades på Joans för en liten birthday dinner för Emma som fyllde år i fredags. Var jättemysigt att sitta till stängning och prata. 


Men sagan får ett lyckligt slut ikväll

Idag åkte jag till Linköping och spenderade dagen där, gick på stan med bästis och fikade och hade så kul bara. Fick med mig två tröjor hem men inte mer, nöjd ändå. 


they say that the world was built for two

Fredag, rätt feberfri idag med lindrigt halsont, så har räknat matte fram till eftermiddagen och tagit ett par promenader. Ätit god fredagsmat nyss och intagit mysläge i soffan. 
 

Vi behöver inte världen

Jaha fått betala ett högt pris för 8km långpromenad igår. Vakna upp med helt igensvullen hals, trodde jag skulle dö, och huvudet var tungt och kroppen värkte. Lyckades plugga fram till lunch men efter det och en promenad intog jag soffläge, och nu på kvällen har det kommit lite feber också, välkommen. Så ska krypa ner snart och hoppas jag känner mig pyttelite bättre imorgon då jag ska ägna dagen åt matteplugg jag tänkt. 
 

Goodbye to romance

Onsdag och idag har vi haft föreläsningar. Åkte in tidigare för att räkna matte, duktig tycker jag. Sen va det om per- och postoperativ omvårdnad och om vätskebalans. Bästa av allt är ju vårkänslorna med den blå himlen och skinande solen, så att sitta ute på lunchen var inte helt fel. När jag kom hem från skolan bytte jag om till träningskläder och mötte upp Sofia så gick vi långpromenad. En och en halv timme gjorde mig nedkyld så nu ligger jag i soffan med fem filtar. Har även långledigt nu (plugg hemma såklart) så det blir skönt. Treat yourself like a queen

Tisdag eller Valentine's day, take your pick. Jag har haft basgrupp och bunkrat upp med ny fakta i min hjärna och en liten kvällspromenad. Imorgon har vi föreläsningar och efteråt ska jag träffa Sofia. 


Don't go wasting your emotions

Skola idag, haft praktisk läkemedelsberäkning och därefter bukstatus där vi fick träna att undersöka buken då de sjukdomarna är centralt denna termin. Efter det hämtade jag upp Frida och vi tog först en fika och sen spontant gick vi över gatan och åt middag på Joans. Hur mysigt som helst att prata gamla minnen och prata ikapp💕Sånger om kärlek

Fredag och lördag bestod av pluggplugg och igårkväll var det dags för utgång med klassisarna. Var hos Hedda och förade lite innan vi gick vidare till mellanfest och sen ut på trappan. Riktigt lyckad kväll må jag säga, resultat märks idag. 


"Vad är du så rädd för Fanny?"

När jag har blivit krossad gång på gång så har jag legat där på backen oförmögen att ta mig upp. Jag har legat där och sett färgerna blekna och mörkret falla över mig och omkring mig, tills jag ligger där helt omgiven av svarta skuggor. Vart är ljuset? Vart är färgerna? Vart är jag? 

 

När jag har blivit krossad gång på gång så har mitt hjärta blivit krossat. Mitt hjärta har blivit blottat och mina känslor har blivit trampade på. Mitt hjärta har tappat takten, tappat slagen. Mitt hjärta har efter varje gång fått en allt högre och starkare mur omkring sig. Mitt hjärta är i en borg. Mitt hjärta är skyddat av tusentals celler som agerar vakter. Mitt hjärta är i tryggt förvar, långt bort ifrån känslor, långt bort ifrån risker att blottas och krossas igen. 

 

När du hittade mig låg jag på botten, färglös, utan puls. Uppgiven. Uppriven. Redo att ge upp. 

När jag var som trasigast, varför ville du ha mig då? 

Du slängde blickar åt mitt håll. Du kastade nyanser omkring mig. Du tog mina händer och fyllde mig med energi. Du tog mina händer och drog mig upp från avgrunden. Ångest. Ängslan. Rädsla. Hopplöshet. Otålighet. Besvikelse. Ilska. Det är dags att lämna de känslorna bakom sig. Det är dags för något vackert att förvandlas till något annat som också är vackert. 

 

Du kämpade. Du slet varje dag för att ta dig igenom min mur. Du krigade mot de tusentals vakterna. Du tog dig längre och längre in i mitt hjärta. Du lämnade spår efter dig. Du lämnade kärlek efter dig. Värme, ljus, hoppfullhet. Du omslöt mig och du skyddade mig.

 

Och du räddade mig. 

 
 /Ren fiktion.

You are my shooting star, you make my heart ascend

Torsdag och jag tar heeelg. Haft en lång dag med enbart föreläsningar, den sista varade i fyra timmar. Dock så var den rätt bra. Men hemma och ganska slut, ska titta på farmen och imorgon får jag en lugn pluggdag hemma. 


Almost everything I wish I'd said the last time I saw you

Höjer mig själv till skyarna idag för jag har varit så effektiv med plugget. Suttit innan skolan, suttit på lunchen och hela eftermiddagen efter att vi gjort vår slutliga presentation om HEL2 på vårdavdelningen. Så nu tar jag en välförtjänt paus och ikväll tänkte jag träna. 
 

You make me wanna rip my heart out

Sovit som en prinsessa inatt, vilket innebär att jag mått mycket bättre idag. Första scenariot, eller hela terminen, handlar om akut buk. Har suttit hela eftermiddagen och läst och försökt komma igång på ett strukturerat sätt, hatar det redan. Imorgon är sista avslutet för HEL2 då vi ska presentera arbetet på avdelningen. 


I bid you all a very fond farewell

Katastrofdag att börja veckan med. På grund av ca en hel natts sömnbrist har hela min kropp strejkat fysiskt idag. Från att jag gick upp drabbades jag av illamående och svaghet och kallsvettighet, en timmes bussfärd på det till Linköping för kursintro och första föreläsningen för denna teoriperiod. Har verkligen plågat mig igenom dagen med ytterligare huvudvärk på det. När vi kom till Finspång på eftermiddagen sen fick jag gå hem med noll energi och påbörjad migrän. Så ja har haft ett helvete idag, ska krypa ner och hoppas på tusen timmars sömn. Imorgon har vi första basgruppen och scenario för denna termin. Jag tänker hoppa ner för Eiffeltornet om du sviker mig

Blir typ vilse i vad det är för dag när jag är såhär mycket ledig, men idag har jag städat och tränat, försöker ta vara på ledigheten medan jag har chansen för nästa vecka drar skolan igång igen med föreläsningar och teori. 
 

Gör vi slut nu?

Fick mig en skön sovmorgon imorse och en lugn förmiddag, pluggade lite läkemedel sen och nu på kvällen har jag varit ute och gått med Emma, alltid skönt att röra på sig 


Livet måste vara äkta

Idag hade vi storgruppsseminarie vilket innebär att tre grupper utöver oss presenterade sina förbättringsarbeten, det blev lite tradigt framåt slutet må jag säga men skönt att ha det gjort. Eftersom vi har lämnat in nu får vi två dagar ledigt vilket betyder långhelg för mig, tackar och bockar. På eftermiddagen åkte jag till Sofia och umgicks med henne vilket va himla mysigt och allt därtill. RSS 2.0