oncontextmenu="return false"

Livet är ju värt att leva

Hade en amazing kväll igår med bästis, första utgången tillsammans på ca 1,5 år. Gick ut på trappan och dansade till stängning i princip. Nu har jag vaknat till, sitter lite i solen och ska ge mig ut och gå sen tänkte jag.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)


för om jag kunde skulle jag ge hela världen till dig

Haft en lugn och skön lördag med rejäl sovmorgon och sen stökat undan den där kommunikationsuppgiften för gott typ. Tittat på Harry P, handlat lite och väntar på mat nu. Cissi och jag dividerar om vi ska ut och dansa eller ej, sådant återstår att se. 
(null)


jag ska vara med dig även om du inte kan se mig

Äntligen fredag! Haft två lugna dagar på praktiken nu, tog lite venprov igår t.ex och gjort lite andra smågrejer. Ska ut och gå nu innan jag tar det lugnt på riktigt och tar helg. Imorn ska jag få gjort lite på kommunikationsuppgiften och förmodligen träffa Cissi på kvällen. 
 

Since 2002

Haft en otrolig kväll helt enkelt. Hembakad pizza, skratt, mys, prat, glass och te. Perfekt. 
(null)


I want to be inside your darkest everything

Tisdag och idag har det hänt en hel del. En hel dag med vaccinationer på praktiken, vilket innebar intramuskulära injektioner, något som jag aldrig gjort innan och som jag alltid varit nervös inför haha. Så det har jag styrt med idag och det känns jättekul att äntligen ha fått göra det och se att det inte är så hemskt som jag föreställt mig, plus att det hela gick bra. Har även fått svar på terminstentan och den klarade jag! Hade ju en ganska bra känsla när jag gick därifrån så det är himla skönt att den stämde och att jag är godkänd, check på den! Fått hem lite nya kläder som lite belöning oxå. 
 
Imorgon åker jag till Linköping efter praktiken för att umgås med Cissi och Nadja, ska bli så mysigt att va alla tre precis som på den gamla goda tiden så att säga! 
 

Jag mår bra utan dig

Måndag och näst sista veckan kickar igång, det blev en relativt kort dag. Redan vid halv tolv hade vi bockat av allt som stod på att göra-listan, så då var min handledare snäll nog att låta mig åka hem. Väl hemma åt jag lunch och sedan satt jag med kommunikationsuppgiften ett par timmar och letade vetenskapliga artiklar, typ det svåraste med hela uppgiften men fick det klart så det är skönt! Gick ut på en långpromenad då och nu intar jag soffläge. 
 

Would you live for me?

Söndag och idag har jag först varit i stan och gått en skön promenad med Anna runt strömmen, kul att ses eftersom det va längesen på grund av praktiken! Efter det va jag hemma en stund innan jag gav mig ut på en promenad igen med Cissi, så myspys med den pinglan. Imorn börjar näst sista veckan på praktiken, bara kötta på. 
(null)


Man måste möta döden för att kunna återfödas

Lördag och idag har jag sovit ut, tagit promenad på förmiddagen och sen jobbat med en kommunikationsuppgift vi har i skolan. Träffade Sofia på kvällen och gick en promenad med henne med, och nu är det premiär för Så mycket bättre.  
(null)


hejdå min ängel

Torsdag men det känns som fredag på något sätt vilket är skitjobbigt. Igårkväll hade jag myskväll med en saknad vän ialla fall, Bonde söker fru stod på schemat och vi hade så kul. Idag har det vart praktik som vanligt och jag har bl.a tagit venprov, haft kommunikationsövning, styrt lite med läkemedel osv. Har varit hemma en stund nu och ska till Frida ikväll för att träffa henne och Jules, ska bli så mysigt, och skönt med fredag imorgon! 
 

Där ljuset vidrör jorden

Tisdag och praktiken är igång igen. Dock blev det en kort dag eftersom min handledare var borta och det inte fanns mycket för mig att göra, så jag fick åka hem redan vid elva. Klaga inte såklart. Tog ifatt lite serier och sen tog jag en långpromenad. Nu försöker jag bli av med migrän innan jag ska laga lite mat. Är schemalagd till 17 imorgon men hoppas jag får gå tidigare. Don't you think its come our time to be together

 

fool for love

Den här helgen har bestått av mest långpromenader, vilket har varit superskönt med tanke på att vädret varit relativt varmt och gett solglimtar emellanåt. Utöver det har jag bara tagit det lugnt annars, det blir kontraster mellan att tentaplugga i flera veckor och sen inte ha något plugg alls och då lägga tid på nåt annat haha, men det får man ta vara på. Är ledig från praktiken imorgon oxå så har en extra dag att slå ihjäl. 
 

Det här är sista sången

Torsdag och fredag på praktiken har varit fullt upp, dagarna går även om de är långa. Har bl.a lagt om sår, iordningställt injektion och gett, haft lite samtal med både patienter och närstående. Så lite allt möjligt, och det är så skönt att det är fredag nu. Träffade Cissi efter praktiken och fikade på Lottas, vilket var supermysigt och behövligt. Åt plankstek till kvällen och nu tittar jag Grey’s. Ska bli så skönt med sovmorgon i helgen och planerar långpromenader hela dagarna. Här vid slutet av allting

Idag har vi rondat med läkaren och styrt med lite ordinationer och läkemedel. Har även assisterat vid kateterisering och haft bra tillfällen att öva på professionell kommunikation. När jag kom hem fixade jag lite ärenden på centrum, lagade mat och nu tittar jag på bonde söker fru! 


Du glömmer väl inte bort mig?

Andra praktikdagen, det blir långa dagar alltså och det är inte lika lugnt som jag trodde faktiskt. Det har varit en del palliativt idag och även etiska problemställningar, vilket alltid är lärorikt men svårt. Trots att det bara är andra dagen känns det som att denna praktik är annorlunda än tidigare i och med att jag inte direkt har några egna patienter att ansvara för, och det är inte lika mycket medicintekniska moment. Men som sagt, det är andra dagen och upplägget kanske blir klarare förhoppningsvis. we are the dreamers

Första praktikdagen på äldreboende. Är ju helt bekant med omvårdnadsarbetet med tanke på att jag jobbat som USKa mycket tidigare, så nu handlar det om att gå in i sjuksköterskans roll på boende istället. Fick bl.a dela lite mediciner och annat, såhär första dagen blev det annars mest lite observation och diskussioner med handledaren. Fått ett relativt bra schema oxå, slutar oftast runt 15 på eftermiddagarna så det blir skönt att få några timmar på eftermiddagen ledigt. 
 

Fight or flight

Haft en pluggfri och skön helg för första gången på ca 6 veckor. Både lördag och söndag har bestått av långa promenader i skogen, så skönt med den friska luften, och sen soffläge med filmmys. Imorgon börjar jag första dagen på praktiken, hoppas på att det blir bra och att jag får ett bra schema hehe. Återstår att se!


Dig dör jag för. Jag dör för dig

Blev bjuden på middag av bästis som födelsedagspresent. Vi åt på Burgers and bangers vilket va supergott, och efteråt tog vi en promenad hem till Emma, drabbades av matkoma och bara hängde. Men det var hur mysig kväll som helst. Och imorgon får jag sova ut och vakna utan att behöva plugga. Så skön känsla. 


Allt som solen rör vid

Äntligeeeen kan man andas uuuuut. Terminstentan är färdig och det finns en chans att man faktiskt blir godkänd haha. Områden som kom var stroke, demens, läkemedel, depression och suicid. Hoppas hoppas det går vägen.  Efteråt gick jag på stan med Malin en sväng , köpte med mig en kebabtallrik hem och nu bara tar jag det lugnt och firar. Ikväll åker jag in till stan igen för att äta med Emma och sen ha lite filmkväll med henne. Solen går upp ändå

Här har det stått tomt, enbart för mina dagar har bestått av intensivt tentaplugg och träning att varva med. Men nu är det äntligen över, haft en skön dag i solen där jag pluggat lite det sista. Imorgon är det dags och det får bära eller brista. Ska bli så skönt när det är över, och på kvällen firas det med middag och film med Ems.  


Skål för att historierna förevigas

Söndag och idag har jag sovit ut, pluggat lite, tittat på fotbollsmatch och tränat nu på kvällen. Sprungit 6 km i tät mörk skog, verkligen spänning i vardagen. Denna vecka är det enbart tentaplugg som gäller förutom tisdag då det är en sista färdighetsträning. Kämpa kämpa i 5 dagar till, sen kan en äntligen andas ut. 


RSS 2.0